Bekledning/ hår

Mange lurer på hva slags treningsklær de trenger til de ulike klassene. Her kommer en liten veiviser

Bekledning/ hår

Her er  en oversikt over hva som er forventet av bekledning i de ulike dansestilene: 

Ballett (dette gjelder også barnedans):

I klassisk ballett er det vanlig å ha på seg tettsittende klær, slik at pedagogen kan se om bevegelsene utføres riktig. Vi ønsker at våre elever har følgende klær/utstyr.

Jenter: Ballettdrakt (og evt ballettskjørt, det er valgfritt). Lysrosa ensfargede balletsko og lysrosa stømpebukse (med fot).

Gutter: Svart tights, hvit tskjorte og svarte ballettsko

Håret skal være bort fra ansiktet, i en hårtopp. Dersom håret er for kort kan man ha det i musehaler, bruke hårkliper for å få det unna ansiktet. Det finnes mange informasjonsvideoer på nett om hvordan man setter opp håret i hårtopp.

Elevene bruker ofte egne sko og strømpebukse i vår årlige elevforestillingen, og det er estetisk penere om alle har like. Vi anbefaler å kjøpe "ordentlige" ballettsko, da disse er lettere å justere passformen på, og dermed ikke faller så lett av (noe som kan være distraherende for de unge håpefulle). Det er også lettere for pedagogen å se om elevene arbeider riktig.  Vi anbefaler  å kjøpe strømpebukser fra ballettbutikker, da disse ofte er av høyere kvalitet og varer mye lengre enn de fra kjedebutikker.  

Fra Grad 3 ønsker vi at elevene har leggvarmere.

Fra og med Grad 4 begynner vi med tåspiss trening, og elevene må ha egne tåspiss sko.

Moderne/Jazz:

I moderne og jazz kan man godt ha litt videre klær, men det er en fordel at pedagogen kan se kroppens linjer. Treningsbukser, tights, ballettdrakt, t-skjorte og shorts etc. Håret skal være bort fra ansiktet, panneluggen også.

I moderne danser man barføtt.

I jazz (fra Jazz 4) ønsker vi at elevene har myke jazz sko eller jazz sneakers (har litt mer demping i sålen og delt såle for bedre bevegelighet i fotbladet). 

Hiphop:

Her er klærne løsere, mer baggy. Sneakers med flat såle. Håret skal være bort fra ansiktet.

Superkids:

Tights / joggebukse og t-skjorte / genser. Innejoggesko. Håret satt opp / vekk fra ansiktet.

SMYKKER, RINGER O.L TAS AV FØR KLASSEN BEGYNNER.

Butikker:


I Bodø finnes det danseklær i de fleste kjedebutikker med ballettklær til barn i alderen 3-6 år. Ballettsko som sitter godt på foten er det best å kjøpe i ballettbutikker, og det går an å bestille på nett. 

Våre elever 10% rabatt hos laDanse ved bruk av koden piasb23

Doda Dansebutikken

Blå Fugl Ballettutstyr

Lisbeths Dancewear